Νίκος Μανιαδάκης

Share:

Νίκος Μανιαδάκης

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας | Αναπληρωτής Κοσμήτορας, Διευθυντής και Καθηγητής, Τομέας Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας

Ο Νίκος Μανιαδάκης σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Τμήμα της Σχολής Νομικών, Πολιτικών και Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην συνέχεια, με υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Βρετανικού Συμβουλίου, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και την Κοινωνική Ασφάλιση στο Πανεπιστήμιο Ροσκίλντε της Δανίας, στα Οικονομικά της Υγείας στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου York της Αγγλίας και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Warwick της Αγγλίας.

Εργάστηκε στην αρχή της σταδιοδρομίας του στο Ερευνητικό Κέντρο Οικονομικών της Υγείας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ενώ παράλληλα διετέλεσε Επισκέπτης Καθηγητής στο Κέντρο Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας του Warwick Business School στην Αγγλία. Στην συνέχεια διετέλεσε Διευθυντής των Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων Τμημάτων Πρόσβασης στις Αγορές στα κεντρικά γραφεία των φαρμακευτικών επιχειρήσεων Monsanto, Pfizer και Eli Lilly με έδρα το Λονδίνο και την Νέα Υόρκη. Στην συνέχεια διετέλεσε Διοικητής και Πρόεδρος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Έχει συνεργαστεί ως σύμβουλος σε θέματα διοίκησης, οργάνωσης και οικονομικών με πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Υγείας όπου έχει συμμετάσχει σε αρκετές νομοπαρασκευαστικές και άλλες επιτροπές ειδικών έργων. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών οργανώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά με μεγάλο δείκτη σημαντικότητας, στα οποία έχει γίνει πλήθος αναφορών. Είναι αξιολογητής διεθνών επιστημονικών περιοδικών και έχει παραδώσει πάνω από διακόσιες πενήντα διαλέξεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης έχει διατελέσει πρόεδρος, συν-διοργανωτής ή συντονιστής πολλών συνεδρίων και διευθυντής μεταπτυχιακών σπουδών και αντιπρόεδρος του ερευνητικού τομέα της ΕΣΔΥ. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με διάφορες ιδιότητες με τα πανεπιστήμια Warwick, Oxford, Bocconi, Harvard, Πατρών, Αθηνών, Πειραιώς και Κρήτης, θέματα που αφορούν τη διοίκηση, οργάνωση και τα οικονομικά των υπηρεσιών της υγείας.